10 grappige fruit en groenten weetjes om van te smullen.

10 grappige fruit en groenten weetjes om van te smullen.

Tilly Wortel, onze wortel wijsneus, verzamelde voor jullie de leukste, bizarste, coolste, meest ongelofelijkste fruit en groenten weetjes. Benieuwd?

1. Broccoli als tandenborstel

  De broccoli roosjes zijn naast gekke groene boompjes ook net kleine borsteltjes. Wanneer je een rauw broccoli roosje eet, borstel je de bacteriën weg, die tandplak veroorzaken. De coolste tandenborstel ooit dus! Hiephoi voor broccoli. Leuke tip voor een klasactiviteit.

  Broccoli tandenborstel

   2. Blije bananen

  Bananen bevatten tryptofaan stofjes. Die bevorderen de aanmaak van het gelukshormoon serotonine (wat een tongtwister) en werkt zelfs rustgevend. Bananen zijn dus echte blijmakers.

  3. Wereldrecord erwten wegblazen

  Wanneer je erwtjes eet, ontdek je soms nog dagenlang erwten in huis maar wist je dat er zelfs mensen bestaan die erwten opzettelijk wegblazen? De heer André Ortolf uit Duitsland blies een erwt wel 7,51meter ver en haalde in 2014 zo het wereldrecord. Ook eens proberen? Misschien best buiten dan. We zijn niet verantwoordwoordelijk voor erwten overlast in huis.

   4. Komkommer gum

  Wist je dat de schil van komkommer kan werken als een inkt verwijderende gum? De schil van komkommer voelt wasachtig aan en het is die was die het gum effect veroorzaakt. De was wordt soms aangebracht om de komkommer beter te bewaren tijdens transport.

   5. De aardbei met pit(jes) die doet alsof

  De pitjes van bessen zitten normaal aan de binnenkant maar bij een aardbei zitten ze vanbuiten. Wist je trouwens dat die pitjes de vruchten of het fruit zijn van de aardbeiplant? De aardbei is de drager van de vruchten. Daarom noemen ze de aardbei een schijnvrucht. Die aardbei heeft ons goed liggen!

  aardbei

  6. Ben je boos? Pluk een framboos.

  De framboos is familie van de roos. Dat zie je aan de doornen van de frambozenstruik. Misschien eens een boeketje frambozen geven als geschenk?

  framboos

   7. Astronaut patatjes

  De aardappel was de eerste groente die in de ruimte werd gekweekt. De astronauten konden zo patatjes eten tijdens lange ruimtereizen. Of ze gebakken of gepureerd werden is niet bekend.

  astronaut patatje

  8. Mentos Komkommer

  Heb je een slecht ruikende adem? Zuig dan eens 20-30sec op een schijfje komkommer en je bent weer helemaal kusjesproof. De stofjes in komkommer doden de bacteriën in je mond. Het zijn die bacteriën die voor de slechte adem zorgen.

  komkommer mentos

  9. Veenbes springbal

  Als een veenbes perfect rijp is dan veert die terug als je die op de grond gooit. Eens uitproberen dus! Doe het uit voorzorg misschien wel op een wasbare ondergrond.

  veenbes

  10. Drijvende appels

  Wist je dat appels drijven in water omdat ze voor 25% uit lucht bestaan? Daarom lukt het spelletje appelhappen zo goed, waarbij je zonder handen met je mond een appel uit water moet happen.

  drijvende appels

  Ongelofelijk toch allemaal?! Fruit en groenten zijn een wonder!


  Groetjes Tilly Wortel

  Tilly Carrot

  Terug naar blog

  Reactie plaatsen