Framboos recensies

Framboos recensies

Benieuwd wat anderen van 'Framboos' vonden? Lees dan maar snel verder...

Volgens de Zondag krant:

 

Volgens Ruth van @kiekeboekjes

Framboos van @hongryofficial
Vertelt het verhaal van de mopperen de Robby Framboos en zijn vrienden die allemaal proberen om hem op te vrolijken.

Wij waren al fan van deze vriendjes en dit boek is weer een pareltje! Heel leuk om te zien hoe elk fruitje/groente zijn eigen trucje heeft om Robby op te vrolijken, en hoe die Robby blijft mopperen. Ons Tille is helemaal fan van het liedje van Freddie broccoli, dat wordt hier op alle manieren gezongen. 🤩 Het boekje kan op veel manieren "ingezet" worden. Het is een grappig verhaal: wij moesten al heel hard lachen om de woordmopjes, al denk ik dat onze kindjes er nóg harder om gaan lachen als ze nog een beetje groter zijn.
Het is heel herkenbaar: zo'n mopperend, ontplofbaar wezentje hebben we hier ook regelmatig in huis!
En het boek geeft ook mogelijkheden om samen te babbelen over boos zijn. "Ontplof jij ook wel eens?", "wat helpt als je zo boos bent?" ...

Credits foto: @kiekeboekjes

Volgens Katlyne van @wij_lezen_wel met input van juf Kim

Je ziet het al meteen op de cover… Deze framboos, met de naam Robby, is niet al te content! 😤 Alles zit hem tegen! Zijn vrienden (kan je ze herkennen aan de hand van hun contouren?) proberen hem op te beuren. Lukt hun dat? En is het eigenlijk wel nodig?

💕 Deze roze knaller is een verhaal van Bieke en Mathieu, de namen achter het Gentse Höngry. Höngry heeft een missie: “Groenten en fruit herkenbaar en plezant(er) maken voor kinderen (en ouders) door ze weg te trekken van de eettafel en ermee op avontuur te gaan.” 

🥳 En dat doen Bieke en Mathieu door o.a. leuke verhalen te bedenken waarbij illustrator Bram De Baere de hilarische personages met ‘verve’ een gezicht heeft gegeven.  Gedaan dus met drama, opgetrokken neuzen, pruillippen, toegeperste monden!

🍎 Kim uit Freinetschool De Boomgaard bracht Robby Framboos samen met Freddie Broccoli, Lola Banaan, Teddy Tomaat, Gina Aubergine en veel ander fruit- en groenteleuks binnen in haar klas.

“De interesse van de kinderen werd al meteen geprikkeld door de mooie kaft en de sprekende titel. Nog voor ik het boek voorlas, waren er al enkele kinderen die nieuwsgierig in het boek bladerden. Ik hoorde gegiechel en gelach. 😊

Het boek Framboos opende in de kring een gesprek rond boosheid. Hoe gaan we ermee om? Wat kan ons helpen om weer rustig te worden?

Lezen en schrijven gaan hand in hand, dus penden we de ‘Framboos’ in onszelf neer.

🤬 Wanneer ik boos ben, dan maak ik dingen kapot, bijt ik in mijn kussen en roep ik. Ik ben weer rustig als ik naar mijn muziekdoos luister en in een hoek kruip. Dan schrijf ik in de lucht wat ik niet leuk vind en blaas het dan weg. - Yul, 2de leerjaar

🤬 Wanneer ik boos ben dan maak ik ruzie. Ik word weer rustig als ik getroost word. -Igor 1ste leerjaar 

💕 Op de website van Höngry kan je iedereen van de Höngrybende beter leren kennen. Check Peater, Peadro, Peasy & Pearl, aka de erwtjes! Hoe schattig zijn die! Je vindt er ook kleurplaten, weetjes en tips! Ga zeker eens piepen! Je wordt er instant vrolijk van!

💕 Een prentenboek voor prille proevers (2+) maar dus zeker ook nog voor oudere kinderen!

Credits foto @wij_lezen_wel

Volgens Ineke van @Wonderlandbyaliceblog

Had jij ook al eens een mopperdag? Zo’n dag waar alles tegenzat en niets hielp. Robby Framboos weet er alles van. Maar hoe pak je dat het beste aan? Ontdek het in dit knallende, explosieve voorleesverhaal.

Robby Framboos moppert al de hele ochtend. Niets kan hem opvrolijken. Zijn vrienden zijn een beetje radeloos. Hoe kunnen ze de boze bui van Robby wegdrijven?

Een opvallend rozerode cover verhult een knap prentenboek waar fruit en groente kinderen een lesje leren over omgaan met grote emoties. Als je boos bent, heeft je verzetten geen enkele zin. Soms moet je een vervelend gevoel gewoon uiten, om erna terug rustig tot jezelf te kunnen komen. Toon wat je voelt, tot je terug bent afgekoeld.

De coole personages van HÖNGRY spreken aan omwille van hun herkenbare emoties en voorkeuren. Ze komen echt tot leven in de expressieve, grappige illustraties in felle kleuren. Je verveelt je geen seconde in dit flitsende, vlot lezende verhaal. Zo zie je maar, groente en fruit hoeven niet alleen lekker te zijn, ze zijn ook heel gevoelig (en komisch).

HÖNGRY is een merk gecreëerd door Mathieu & Bieke, die verhalen en producten ontwikkelen om kinderen op een positieve, creatieve en fantasievolle manier te laten kennis maken met gezonde groenten en fruit, ver weg van (discussies) aan de keukentafel. Origineel, grappig en vrolijk!

Credits foto Maaike Debels

Volgens Elise van @kinderboekenhoekje

Robby Framboos moppert al de hele morgen. Zijn vrienden proberen hem, elk op hun manier, op te vrolijken. Maar Robby wil gewoon tijd om zijn boze bui rustig te verwerken. ⁣

𝘔𝘦𝘯𝘪𝘯𝘨: Dit boek gaat heel herkenbaar zijn voor iedereen die thuis of op het werk jonge kinderen rond heeft lopen! Robby Framboos heeft namelijk slecht geslapen en wordt al boos van kleine dingen, zoals een verkeerde kleur beker (Want ja.. waarom zou je uit een gele beker drinken, terwijl je ook uit een rode kan drinken toch?! 😜) ⁣
Het verhaal is eenvoudig opgebouwd en draait op een aansprekende en herkenbare manier om de emotie 'boos'. De lieve vrienden van Robby zorgen daarnaast ook voor een vrolijke en grappige inbreng in het verhaal. ⁣
Zowel in de tekst als in de kleurrijke paginavullende illustraties worden de emoties van de groente- en fruitpersonages perfect beschreven en getoond. Door al deze emoties kun je het boek ook goed gebruiken om je peuter of kleuter wegwijs te maken in de verschillende emoties. ⁣
𝘍𝘶𝘯 𝘧𝘢𝘤𝘵: Achterin het boek staan wat tips van Robby Framboos over welke manieren je kunt gebruiken om je boosheid te verwerken en kwijt te raken. Deze tips hadden wat mij betreft iets duidelijker gemogen, maar als je het met elkaar bespreekt kom je samen wel uit!⁣

Helemaal verkocht en wil je graag framblij worden van onze framboos?

Shop dan HIER

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen